Internationale Dag van de Witte Stok

Een persoon met een visuele handicap wandelt op straat met behulp van een witte stok.

Op zaterdag 15 oktober is het de Internationale Dag van de Witte Stok! In 1970 werd 15 oktober door de World Blind Union (destijds "Internationaal Verbond der Blinden") uitgeroepen tot een dag om het grote publiek te sensibiliseren over dit belangrijke hulpmiddel, dat blinde of slechtziende mensen elke dag gebruiken om zich zelfstandig te verplaatsen.

De witte stok staat symbool voor blindheid en slechtziendheid. Met dit hulpmiddel verplaatsen blinde en slechtziende personen zich zelfstandig op straat, en laten ze aan voetgangers of automobilisten zien dat ze een visuele beperking hebben. Door met de stok een veegbeweging te maken op de grond sporen ze hindernissen op.

Meer weten over de witte stok? Klik hier.

Wat doet de Brailleliga ter gelegenheid van deze dag?

Ter gelegenheid van deze dag organiseert de Brailleliga jaarlijks rond half oktober BrailleTech, een niet te missen beurs van technologische nieuwigheden voor blinde en slechtziende personen. Deze beurs vindt plaats van 13 tot 15 oktober 2016 in Brussel!

Het programma van BrailleTech 2016 vindt u hier.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.