Nieuws Archive

Week van de mobiliteit: geheugensteuntje door de Brailleliga

Een persoon die op straat wandelt met een lange mobiliteitsstok

Van 16 tot 22 september is het de Week van de Mobiliteit. Voor de Brailleliga dé gelegenheid om mensen eraan te herinneren dat ook blinde en slechtziende personen het recht hebben om zich vrij te bewegen, in alle veiligheid.

Fotowedstrijd #StrongerTogether

*

Bayer en de International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB) lanceerden voor de tweede keer op rij hun internationale fotowedstrijd. Het thema is dit jaar #StrongerTogether (“Samen sterker”). De wedstrijd is gelinkt aan de Internationale Dag van het Zicht op 13 oktober 2016, die het belang van ooggezondheid benadrukt.  

Terug naar school met aangepast materiaal

Sprekende rekenmachine

Een nieuw schooljaar vraagt om specifiek materiaal, nodig bij het rekenen, lezen, schrijven, tekenen… Onze BrailleShop biedt je een waaier aan kleine hulpmiddelen die je het leven op school gemakkelijker maken. Ontdek ze hier! 

Het Verdrag van Marrakesh treedt in werking

Een blind persoon leest een boek in braille.

Eindelijk! Het Verdrag van Marrakesh treedt officieel in werking op 30 september 2016, voor de 20 landen die het hebben geratificeerd. Het Verdrag werd aangekondigd in juni 2013 en had 20 goedkeuringen nodig om toegepast te worden. Dat is nu gebeurd: Canada heeft de lijst met landen onlangs vervolledigd.