Series met audiodescriptie op Eén

Foto van Professor T., het hoofdpersonage in de gelijknamige reeks met audiodescriptie.

Voor mensen met een visuele handicap is audiodescriptie bij het tv-kijken, ofwel een mondelinge beschrijving van wat er naast de dialogen gebeurt, vaak geen overbodige luxe. Ook dit najaar kan je op Eén naar series kijken met audiodescriptie. De twee series in het aanbod zijn “Professor T.” en “De Ridder”. 

Professor T. en De Ridder

“Professor T.” is terug vanaf zondagavond 4 september, gelijktijdig op Eén en op het Ketnet-kanaal om 21u35. De bizarre professor zal als externe adviseur bij de Federale gerechtelijke politie Antwerpen het team van Annelies Donckers opnieuw bijstaan. 

De vierde en voorlopig laatste reeks van “De Ridder” start op donderdagavond 8 september om 21u15, maar met open AD op het Ketnetkanaal op zaterdag om 21u15. Substituut Helena De Ridder zal in een verhaal van 8 afleveringen “De bordeelmoorden” oplossen.

Hoe beluister je audiodescriptie? 

Audiodescriptie kan je beluisteren via de taalkeuze op Eén of met audiodescriptie voor iedereen op het Eén+ kanaal, het kanaal van Ketnet (geen verdere instellingen nodig). De audiodescriptie is de dag na de uitzending ook te beluisteren via podcast, of te bekijken via NetGemist en later op DVD.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.