Nieuws Archive

Brussel Helpt: een groot succes

*

Brussel Helpt, de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ, zamelde dit jaar geld in voor personen met een handicap in de stad. De actie werd een enorm succes!

Europese Handicapkaart

*

De Europese handicapkaart (of European Disability Card) is een uniek document dat als bewijs geldt voor de handicap van de drager en hem in staat stelt gemakkelijker van het ene naar het andere land te reizen.

Wereld Diabetes Dag

*

Wereld Diabetes Dag, georganiseerd door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en gesteund door de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO), wordt jaarlijks gevierd op 14 november. Een ideaal moment om even stil te staan bij de oogproblemen die diabetes kan veroorzaken. 

Brussel Helpt… mensen met een handicap!

Een man loopt met een witte stok. We zien enkel zijn benen. Daarnaast staat het logo van Brussel Helpt.

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van Bruzz, het vroegere FM Brussel, Brussel Deze Week en TV Brussel. Dit jaar zetten ze zich in voor mensen met een handicap in de stad. Alle steun gaat naar de Brailleliga en Indivo vzw! Doe mee aan één van de acties en steun dit mooie project.

Richtlijn voor toegankelijkheid van het web goedgekeurd

Een oudere slechtziende dame gebruikt haar smartphone.

Het Europees Parlement gaf haar goedkeuring aan de nieuwe richtlijn voor de toegankelijkheid van het web en mobiele applicaties. Een groot succes voor de European Blind Union, waar de Brailleliga deel van uitmaakt, en voor alle blinde en slechtziende mensen in Europa!

Internationale Dag van de Witte Stok

Een persoon met een visuele handicap wandelt op straat met behulp van een witte stok.

Op zaterdag 15 oktober is het de Internationale Dag van de Witte Stok! In 1970 werd 15 oktober door de World Blind Union (destijds "Internationaal Verbond der Blinden") uitgeroepen tot een dag om het grote publiek te sensibiliseren over dit belangrijke hulpmiddel, dat blinde of slechtziende mensen elke dag gebruiken om zich zelfstandig te verplaatsen.

Help ons met de aankoop van een nieuwe brailleprinter!

Een boek in braille
De Brailleliga draagt haar naam met trots: al sinds 1920 helpen wij blinde en slechtziende personen aan boeken en informatie in braille. Maar onze huidige brailleprinter is oud en begint stilaan tekenen van slijtage te vertonen. Daarom een oproep: help ons met de aankoop van een nieuwe!