Blinde jongeren in de zevende hemel!

Een jongere met een visuele handicap ervaart het gevoel van een vrije val in Airspace Indoor Skydiving

Op 21 november 2015 leek het wel of 20 blinde en slechtziende jongeren tussen 16 en 25 jaar vleugels kregen bij Airspace Indoor Skydiving, een vrijevalsimulator in Gosselies. Deze ‘sensationele’ dag was de derde op rij die de Brailleliga voor blinde en slechtziende jongeren organiseerde. 

Zoals alle jongeren van hun leeftijd houden ze immers van spanning en avontuur, maar helaas is het aanbod zelden aan hun visuele handicap aangepast. Daarom is de Brailleliga twee jaar geleden van start gegaan met de organisatie van spannende activiteiten, speciaal voor hen!

Une jeune déficiente visuelle expérimente la chute libre à l’Airspace Indoor SkydivingEen jongere met een visuele handicap ervaart het gevoel van een vrije val in Airspace Indoor Skydiving

In 2013 mochten ze op het circuit van Spa Francorchamps met een echte racewagen meerijden. Vorig jaar hebben ze de onderwaterwereld ontdekt tijdens een doopduik bij NEMO33, één van de diepste zwembaden ter wereld! En dit jaar konden ze dus in de lucht van een nieuwe sensatie proeven. 

Tijdens de uitstap, die we met de steun van Club Kiwanis Charleroi Promotion organiseerden, konden de jongeren hun andere zintuigen in de strijd gooien om ten volle te genieten van de magie van het skydiven! 

Na de nodige uitleg gingen onze 20 jongvolwassenen tweemaal anderhalve minuut onverschrokken de vrijevalsimulator in: een glazen windtunnel waar een verticale wind waait tegen snelheden van 310 km/u! Aanvankelijk waren ze een beetje bang, maar de monitoren waren erg attent en wisten hen al snel gerust te stellen. Het resultaat: iedereen was onder de indruk, maar dolgelukkig! “De eerste keer was ik bang, maar de tweede keer wilde ik maar één ding: nog een keer!” vertelt Valentin, 16 jaar, met een brede glimlach op zijn gezicht. We zijn er zeker van dat deze unieke ervaring in hun geheugen gegrift zal blijven. 

De sponsor "Club Kiwanis Charleroi Promotion" met enkele begeleiders van de Brailleliga en jongeren met een visuele handicap.

De Brailleliga wil Airspace Indoor Skydiving bedanken voor de vriendelijke ontvangst en Club Kiwanis Charleroi Promotion voor hun financiële steun.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.