Nieuws Archive

Tips voor toegankelijke musea

Brussels Museum

De Brusselse museumraad heeft een gids uitgegeven over de specifieke problemen van musea met betrekking tot de toegankelijkheid voor personen met een handicap. De gids is zeer uitgebreid en volledig. Zo is er onder andere een overzicht in opgenomen van de instellingen en regelgevingen en vindt men er een lijst terug met contactgegevens van verenigingen. 

(Her)ontdek de Eerste Wereldoorlog

Een slechtziende persoon luistert naar een daisy-boek.

Luisterpuntbibliotheek herdenkt de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) met twee initiatieven: de uitgave van “Het droommuseum van Dre” als Daisy-boek en de creatie van 10 historische reliëf- en Twin Visionkaarten. 

Krijg 25% korting bij Brussel Airlines

Logo van Brussels Airlines

De Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid laat weten dat personen met een handicap korting krijgen op bepaalde vluchten bij Brussels Airlines. De korting bedraagt 25% op de laagst beschikbare prijs van de vlucht.

Het gedeeld farmaceutisch dossier

Een groen apothekerskruis

Het globaal medisch dossier (GMD) dat door de huisarts beheerd wordt bestond al langer. Het verzamelt alle medische gegevens van de patiënt om deze beter individueel te kunnen opvolgen en om de samenwerking tussen artsen te vergemakkelijken. Maar vanaf nu bestaat ook zijn kleine broertje: het gedeeld farmaceutisch dossier (GFD).