Mijn assistentiehond is welkom

Logo van het paspoort

De reglementering omtrent de toegang van assistentiehonden tot publieke ruimtes in Brussel is nog te weinig gekend. Daarom besloten de Ministers bevoegd voor Hulp aan personen van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (Évelyne Huytebroeck et Brigitte Grouwels), in samenwerking met de specialisten uit de sector, een paspoort uit te geven voor assistentiehonden.

In dit paspoort staat het wettelijk kader dat aan de basis ligt van de toegang van assistentiehonden tot publieke ruimtes. Daarnaast beschrijft het ook hoe men een klacht kan indienen indien het principe niet gerespecteerd wordt. Met dit paspoort kunnen eigenaars van assistentiehonden gesensibiliseerd worden omtrent hun rechten bij het betreden van publieke ruimtes en kan dus zo de mobiliteit en de zelfstandigheid van personen met een handicap versterkt worden.

Het paspoort is bestemd voor eigenaars van assistentiehonden (personen met een handicap), maar ook voor instructeurs en gastgezinnen van honden.

Wenst u zo’n paspoort te krijgen? Neem contact op met de organisatie van wie u uw assistentiehond verkreeg. Indien u uw geleidehond via de Brailleliga heeft verkregen, aarzel dan niet om ons te contacteren via 02/533 32 11 of het te vragen aan uw maatschappelijke assistente.

Het paspoort met als titel “Mon chien d’assistance est le bienvenu”, “Mijn assistentiehond is welkom”

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.