BrailleDay 2014: een beestige dag in Planckendael!

Een jong meisje met een visuele beperking houdt een kip vast

Op dinsdag 25 maart 2014 trok de Brailleliga met 118 blinde en slechtziende kinderen uit het gespecialiseerde onderwijs naar Planckendael voor de BrailleDay 2014. In samenwerking met dit dierenpark stelde de Brailleliga een aangepast programma samen met specifieke aandacht aan het horen en voelen van de dieren. 

Een sensationele ervaring

Doorheen de dag konden de kinderen de vacht van kamelen strelen, naar apengebrul luisteren, de schedel en snorharen van een leeuw betasten, de geur van sneeuwluipaarden opsnuiven, de staartharen van de gekende olifant Kai-Mook of één van zijn soortgenoten aanraken, verschillende soorten pluimen ontdekken, en de moedigsten onder hen konden zelfs een slang aanraken!

Een jong meisje met een visuele beperking houdt een kip vast

In de eerste plaats een pedagogische dag 

De BrailleDay is uiteraard meer dan een leuke uitstap. Het is tevens een manier om de verbeelding van de kinderen te stimuleren en hun nieuwsgierigheid te wekken. Ze leren er eveneens lotgenootjes kennen die in eenzelfde situatie leven, en dit buiten het standaard schoolse kader.  

Een rugzak vol herinneringen en ander leuks! 

Op het eind van de dag stond de kinderen een laatste verrassing te wachten. Dankzij de steun van Mattel, Ravensburger en Eureka, hebben ze elk een mooi kado ontvangen waar ze thuis naar hartelust met kunnen spelen. Deze BrailleDay werd mogelijk gemaakt dankzij de deelname van de lopers en sponsors van de Brailleligaploeg aan de 20km door Brussel. 

Enkele mooie herinneringen aan deze fantastische dag... (en afspraak op onze facebookpagina voor het volledige album):

Een jong meisje met een visuele beperking raakt een beeld van een olifant aan

Een jong meisje met een visuele beperking streelt een geit

Een groep lachende kinderen

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.