Belfius: aangepaste geldautomaten.

Logo van Belfius

Sinds half mei beschikken twaalf pilootkantoren van de bank Belfius over geldautomaten die voorzien zijn van stembegeleiding voor personen met een visuele beperking. 

Dankzij dit systeem kan een blinde of slechtziende klant de verschillende stappen van de transactie volgen met behulp van een koptelefoon die hij bij zich moet hebben en die hij  aan de geldautomaat kan koppelen. Van zodra de kaart in het toestel gestopt is, moet men gewoon de gesproken instructies volgen door gebruik te maken van het toetsenbord. De geldautomaten van Belfius zullen geleidelijk aan aangepast worden in het ganse land. Eind september zouden alle 2.260 apparaten van de bank aangepast moeten zijn. 

Een kort filmpje met meer uitleg over het systeem vind je terug op YouTube via volgende link :

Belfius herinnert haar klanten met een visuele beperking er nog eens aan dat zij indien gewenst éénmaal per maand hun bankuittreksels in het braille toegezonden kunnen krijgen via de post. Internetbankieren is eveneens mogelijk mits een aangepast kaartlezer die gratis ter beschikking gesteld wordt.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.