BrailleDay: een dagje Technopolis

Een kind experimenteert met statische elektriciteit in Technopolis. Haar haren worden omhoog geduwd.

Dinsdag 28 mei genoten 84 kinderen met een visuele beperking van een dag vol van ontdek kingen in Technopolis tijdens de BrailleDay.

Ze konden een dutje doen op een spijkerbed, zich een echte piloot wanen en een vliegtuig aan de grond zetten, spurten tegen een waterjuffer of fietsen op een kabel op 5 meter hoogte.

Een uniek ervaring: Technopolis

Logo van TechnopolisEen dutje doen op een spijkerbed, zich een echte piloot wanen en een vliegtuig aan de grond zetten, spurten tegen een waterjuffer, uw schaduw bevriezen, gewicht verliezen op de maan of fietsen op een kabel op 5 meter hoogte, … De 84 kinderen met een visuele beperking werden verbaasd wanneer ze ontdekt en hoe wetenschap en technologie verborgen zitten in de kleine dingen van het dagelijkse leven.

Begeleid door medewerkers van de Brailleliga, konden de kinderen het terrein ontdek ken dat onderverdeeld was in verschillende thema's, en gevuld met interactieve animaties.

Bedankt aan de lopers van de 20km door Brussel die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Bedankt ook aan Mattel, Jules Destrooper, Jbc en de McDonalds van Soignies die aan de kinderen mooie spelletjes en lekkere koekjes aangeboden hebben voor deze dag.

Een kind experimenteert met statische elektriciteit in Technopolis. Haar haren worden omhoog geduwd.

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.