Nieuws

Wereld diabetes dag: 14 november

Diabetische retinopathie

Diabetes komt overal ter wereld steeds meer voor. Je zou verwachten dat ook de bijhorende complicaties, vooral wat het zicht betreft, steeds vaker zouden voorkomen. De vooruitgang op het vlak van screening en behandelingen zorgt vandaag de dag voor een daling van het aantal ernstige gevallen. Uitleg door dr. Dafina Draganova, oogarts in de Brusselse universitaire ziekenhuizen Brugmann en Sint-Pieter.

BrailleTech 2019: een uitstekend jaar!

Ons infopunt tijdens BrailleTech

Ook dit jaar was BrailleTech, onze hulpmiddelenbeurs voor blinde en slechtziende personen, weer een groot succes. Of het nu gaat over hulpmiddelen van leveranciers uit alle hoeken van het land of de verschillende workshops die werden georganiseerd, alles wordt hier even op een rijtje gezet!

Europese handicapstrategie: Online evaluatie

Logo van de BDF

De Europese Commissie is gestart met een online evaluatie van haar Europese strategie 2010-2020 voor personen met een handicap. Het Belgian Disability Forum vzw (BDF) vraagt u om aan deze enquête deel te nemen.

De weg naar tewerkstelling ligt bezaaid met obstakels

Een blinde vrouw

Op 9 september 2019 start de campagne rond tewerkstelling van de Brailleliga. De campagne legt de nadruk op de inspanningen die personen met een visuele handicap moeten leveren om aan een job te geraken of om hun job te kunnen behouden.