Live BrailleTech

BrailleTech live 2022 NL

PROGRAMMA VAN DE BRAILLETECH LIVE 2022

STANDHOUDERS

13/10, 14/10 en 15/10 – 10.00 - 16.30 u.

Ontmoet de specialisten van Ergra Engelen, Integra, Koba Vision, Ommezien, Optelec, Sensotec, Van Lent Systems en VoiZi. Onze Sociale dienst en onze Dienst voor begeleiding en hulp in het dagelijks leven kunnen je ook in alle discretie ontvangen tijdens de beurs.

De smartphone: een revolutie in het leven van personen met een visuele handicap

Ook voor hen is de smartphone niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, zowel bij jong als oud. Talloze functionaliteiten die de grenzen van zelfstandigheid verleggen!

Voor echte experten is de lijst met mogelijkheden heel lang… tot zelfs vanop afstand hulp krijgen via een videogesprek!

Maar… alles onder de knie krijgen als je niets ziet is niet gemakkelijk. Er is tijd, geduld en behendigheid voor nodig. Een aangepaste opleiding is cruciaal.

Onze medewerkers van de Informatiedienst voor technische aanpassingen, het Multidisciplinair Team en de Bib ontvangen je in een nieuwe ruimte die volledig in teken staat van smartphones en toegankelijkheidsfuncties. Zo kan je onder andere het platform ABC ontdekken, waarvan de Brailleliga lid is. Leden van de Brailleliga hebben voortaan toegang tot duizenden audioboeken uit alle uithoeken van de wereld met behulp van een unieke toegangscode.

WORKSHOPS OP EEN VAST UUR

Donderdag 13/10

10.00 – 12.00 u.  OKO Ayes app

13.00 – 16.00 u. BlindWarriorSven (Gamer) Maak kennis met de mogelijkheden van het gamen als blinde of slechtziende persoon.

Vrijdag 14/10

13.00 – 14.30 u. Sensibilisering Let op! Vooraf inschrijven! Begeleiderstechnieken + algemene tips.

Zaterdag 15/10

13.00 –14.00 u. iPhone: Rotor

EXTRA

BrailleShop

De winkel van de Brailleliga biedt meer dan 500 hulpmiddelen aan voor het dagelijks leven en zal gedurende de hele beurs open zijn.

IEDEREEN IS WELKOM

Alle personen met een visuele handicap, hun familie, vrienden en kennissen zijn welkom op BrailleTech. De beurs richt zich ook tot leerkrachten, begeleiders, werkgevers, openbare diensten, artsen en andere professionals die in contact staan met blinde en slechtziende personen.

PRAKTISCHE INFO

ADRES

Brailleliga vzw

Engelandstraat 57

1060 Brussel

T +32 (0)2 533 32 11

www.braille.be

BEREIKBAARHEID

BrailleTech is toegankelijk voor personen met een handicap en is makkelijk bereikbaar:

  • Met het openbaar vervoer: de Brailleliga bevindt zich op 250m wandelafstand van het station Brussel-Zuid en het metrostation Hallepoort. Wie met de trein komt, kan een beroep doen op onze medewerkers voor begeleiding van en naar de Brailleliga. Meer info: www.braille.be of 02 533 32 11.
  • Met de wagen: neem de kleine ring tot aan de afrit Zuid (ter hoogte van de spoorwegbrug op de Noord-Zuidas). Daar volg je de richting Bergen en dan kom je op de Fonsnylaan. De Engelandstraat is de derde straat links.

Gratis toegang en gratis deelname aan de infosessies en workshops.