Live BrailleTech

Naar aanleiding van de beslissing van de Brusselse regering over de Covid-19-situatie, moet u in het bezit zijn van een Covid Safe Ticket voor uw bezoek aan de BrailleTech live. U zal het moeten voorleggen wanneer u toekomt op de Brailleliga.

Zo bemachtigt u een Covid Safe Ticket:

  • u bent in het bezit van een vaccinatiecertificaat: u bent meer dan 2 weken volledig ingeënt;
  • u hebt een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden;
  • u hebt een PCR-test laten afnemen, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van de test plus 2 dagen;
  • u hebt een snelle antigeentest laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat: geldigheid = dag van test plus 1 dag.

Een Covid Safe Ticket kan u downloaden via de CovidSafeBE app (Google Play/App Store) op je smartphone of afdrukken vanop de website myhealth.belgium.be

Heeft u geen toegang tot internet of lukt het digitaal aanmelden echt niet? U kan ook een vaccinatiecertificaat via de post toegestuurd krijgen. Om dit te bestellen belt u het nummer 078 78 78 50. Een telefonisch keuzemenu laat u toe deze bestelling automatisch te doen. U heeft er wel uw rijksregisternummer of BIS nummer voor nodig. Het certificaat wordt dan naar uw officiële woonplaats verzonden. Heeft u een BIS nummer zonder officiële woonplaats in België? Dan wordt het certificaat naar het opgegeven contactadres verzonden.


BrailleTech brengt alle Belgische verdelers van aangepaste hulpmiddelen voor blinde en slechtziende personen samen. De uitgelezen kans voor mensen die blind of slechtziend zijn om bestaande oplossingen op de markt te vergelijken en te testen. 

Inschrijven kan vanaf 1/09/21 via onze online formulier of telefonisch via het nummer 02 533 33 08 (dinsdag en woensdag telkens van 9u tot 12u en van 13u tot 15u).

Alle personen met een visuele handicap, hun familie, vrienden en kennissen zijn welkom op de BrailleTech. De beurs richt zich ook tot leerkrachten, begeleiders, werkgevers, openbare diensten, artsen en andere professionals die in contact staan met blinde en slechtziende personen. Bezoekers kunnen advies inwinnen bij onze medewerkers die gespecialiseerd zijn in de visuele handicap.

Vooraf inschrijven is verplicht om deel te kunnen nemen aan de BraillleTech. Per half uur kunnen er 30 bezoekers een tijdslot boeken van anderhalf uur om de beurs te bezoeken. Daarnaast kan je andere afspraken maken, bijvoorbeeld in de Brailleshop, met de sociaal assistent… Als u met begeleiding komt, vragen wij u om het aantal begeleiders te beperken tot 1 of maximaal 2.

PROGRAMMA VAN DE BRAILLETECH LIVE

PERMANENTIES OP AFSPRAAK 

14/10 en 15/10 – 10 uur → 16.30 uur
Basistoegankelijkheidsinstellingen en sneltoetsen op een PC en Windows 10
Live workshop 1 op 1

14/10, 15/10 en 16/10 – 9 .30 uur → 17 uur
Ontdek de diensten van de Brailleliga
Zit je met vragen voor een specifieke dienst? Maak tijdens de BrailleTech een afspraak! Stel op die manier al je vragen aan de BrailleShop, Sociale dienst, Dienst begeleiding en hulp en de Informatiedienst voor technische aanpassingen.

WORKSHOPS OP EEN VAST UUR

15/10 – 13 uur → 14 uur of 14 uur → 15 uur (kies een tijdslot)
Dompel je onder in de belevingswereld van een blinde of slechtziende persoon.
Voor familie, vrienden of mantelzorgers. Workshops van maximaal 10 personen.

STANDHOUDERS

14/10, 15/10 et 16/10 – 9.30 uur→ 17 uur
De hele dag verwelkomen de standhouders alle bezoekers. Ontmoet de specialisten van Ergra Engelen, Integra, Koba Vision, Ommezien, Optelec, Sensotec, Van Lent Systems et VoiZi.

PRAKTISCHE INFO

Brailleliga vzw
Engelandstraat 57
1060 Brussel
T +32 (0)2 533 32 11

Bereikbaarheid

BrailleTech is toegankelijk voor personen met een handicap en is makkelijk bereikbaar:

  • Met het openbaar vervoer: de Brailleliga bevindt zich op 250m wandelafstand van het station Brussel-Zuid en het metrostation Hallepoort. Wie met de trein komt, kan een beroep doen op onze medewerkers voor begeleiding van en naar de Brailleliga. Meer info: www.braille.be of 02 533 32 11.
  • Met de wagen: neem de kleine ring tot aan de afrit Zuid (ter hoogte van de spoorwegbrug op de Noord-Zuidas). Daar volg je de richting Bergen en dan kom je op de Fonsnylaan. De Engelandstraat is de derde straat links.

Gratis toegang en gratis deelname aan de infosessies en workshops.