Live BrailleTech

BELANGRIJKE BOODSCHAP:

Door de evolutie van de gezondheidssituatie in Brussel heeft de Brailleliga besloten om de live versie van haar BrailleTech uit te stellen naar een later te bepalen datum. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen (beperking van het aantal bezoekers, verplichting mondmasker, beschikbare handgel), willen we niet riskeren dat we zouden bijdragen aan de verspreiding van de Covid-19-infectie. Wij zijn de eersten om deze situatie te betreuren.

Indien je een persoonlijke afspraak maakte met de bibliotheek, de Sociale dienst of de BrailleShop zal je gecontacteerd worden om een datum en uur af te spreken.

Anderzijds wordt de BrailleTech in zijn digitale versie behouden, gezien er via deze weg geen besmetting mogelijk is. We zijn dan ook blij dat we het digitale gedeelte van onze grote technische hulpmiddelenbeurs kunnen laten doorgaan, en we hopen dat jullie er veel van zullen kunnen opsteken!

Zorg goed voor jezelf en je geliefden. 

Zoals ieder jaar kan je naar de hoofdzetel van de Brailleliga komen om er alle nieuwe hulpmiddelen te ontdekken. 

  • Waar: in onze lokalen, Engelandstraat 57 te 1060 Brussel.
  • Toegang:BrailleTech is toegankelijk voor personen met een handicap en gemakkelijk bereikbaar:
    • Met het openbaar vervoer: afstappen aan het Zuidstation of aan de Hallepoort, de Brailleliga bevindt zich op 250 m. Zo u begeleiding wenst tussen het Zuidstation en de Brailleliga, vermeld dit dan op het inschrijvingsformulier.
    • Met de wagen: neem de kleine ring tot aan de afrit Zuid (ter hoogte van de spoorwegbrug op de Noord-Zuidas). Volg de richting Bergen, u komt op de Fonsnylaan. De Engelandstraat is de derde straat links.
  • Wanneer: van dinsdag 13 oktober tot en met zaterdag 17 oktober, van 09u30 tot 17u00.
  • Wat: Kom de technische hulpmiddelen en nieuwigheden van volgende leveranciers ontdekken: Ergra Engelen, Integra, Koba Vision, Optelec, Sensotec, Van Lent en Voizi. Onze medewerkers staan tot uw beschikking voor alle informatie, advies of begeleiding bij uw zoektocht. De toegang is gratis. 

Gezondheidsmaatregelen

Om de fysieke afstand te respecteren, zullen 14 bezoekers elk half uur binnen kunnen gaan en zullen ze gemiddeld 1u30 ter plaatse kunnen blijven (exclusief afspraken met de Sociale Diensten, de BrailleShop en de Bibliotheek). 

Als u met begeleiding komt, vragen wij u om het aantal begeleiders te beperken tot 1 of maximaal 2.

Het is absoluut noodzakelijk om op voorhand in te schrijven door een dag en een tijdstip voor uw bezoek te kiezen. Dat kan via onze website: klik hier, of telefonisch op het nummer 02/533 33 95, maandag, woensdag en donderdag van 09u00 tot 16u30. Uiterste inschrijvingsdatum: 8 oktober 2020.

Zo u van uw bezoek aan BrailleTech wenst gebruik te maken om uw maatschappelijk assistent te ontmoeten, duid dit dan aan op het inschrijvingsformulier aangezien dit enkel mogelijk is op afspraak. Probeer voor de BrailleShop op voorhand te weten wat u zoekt, bijvoorbeeld door de online catalogus te raadplegen.

De stands zullen goed verspreid zijn en de standhouders zullen ervoor zorgen dat al het tentoongestelde materiaal ontsmet wordt. Er zullen geen workshops zijn en ook geen bar. Er is éénrichtingsverkeer voorzien. Het dragen van een mondmasker is verplicht, vergeet dit niet mee te brengen. Handgel zal voorzien worden.