Digitale BrailleTech

BELANGRIJKE BOODSCHAP:

Door de evolutie van de gezondheidssituatie in Brussel heeft de Brailleliga besloten om de live versie van haar BrailleTech uit te stellen naar een later te bepalen datum. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen (beperking van het aantal bezoekers, verplichting mondmasker, beschikbare handgel), willen we niet riskeren dat we zouden bijdragen aan de verspreiding van de Covid-19-infectie. Wij zijn de eersten om deze situatie te betreuren.
Indien je een persoonlijke afspraak maakte met de bibliotheek, de Sociale dienst of de BrailleShop zal je gecontacteerd worden om een datum en uur af te spreken.
Anderzijds wordt de BrailleTech in zijn digitale versie behouden, gezien er via deze weg geen besmetting mogelijk is. We zijn dan ook blij dat we het digitale gedeelte van onze grote technische hulpmiddelenbeurs kunnen laten doorgaan, en we hopen dat jullie er veel van zullen kunnen opsteken!

 

Zorg goed voor jezelf en je geliefden. 

Voor diegenen die zich niet zouden kunnen verplaatsen tot in onze hoofdzetel in Brussel, lanceren we dit jaar de gloednieuwe digitale BrailleTech!

Van dinsdag 13 oktober tot en met zaterdag 17 oktober 2020 bieden wij jullie op de website van de Brailleliga een programma aan, rijk aan informatie en adviezen over de technische hulpmiddelen en technologische innovaties. Video’s, videoconferenties, webinars, ... een volledige week gericht op de technologieën die het leven van blinde en slechtziende personen vergemakkelijken.

Klik hier voor het volledige programma!

De inschrijvingen zijn nu afgesloten. Bedankt voor je steun!

Om deel te nemen aan de webinars, videoconferenties en individuele afspraken moet je Zoom op jouw PC, tablet of smartphone installeren.

Hulp nodig om Zoom te installeren? Volg onderstaande tutorial:

Om deel te kunnen nemen aan de digitale BrailleTech, dien je je op voorhand in te schrijven voor de workshops waaraan je deel wenst te nemen. Dit doe je door het formulier in te vullen dat je hier kan vinden.

Zodra je ingeschreven bent, krijg je voor de start van de workshop een e-mail met daarin de link waarop je moet klikken om deel te kunnen nemen. Om de link te kunnen openen, en dus te kunnen deelnemen, moet je de software Zoom installeren.

Zoom installeren en de workshop via Zoom volgen is heel eenvoudig. We leggen jou hier via tekst en een video de verschillende stappen uit die je moet volgen. Als jouw computerkennis of jouw handicap jou verhindert om deze stappen te volgen, raden wij aan om een naaste te vragen om even te helpen voor en/of tijdens de workshop. Als niemand jou kan helpen, kan je altijd terecht bij de Brailleliga voor de workshop begint. Je kan bellen naar 02/533 33 95. Gelieve enkele dagen voor de workshop te bellen. Wij zullen jou zo goed mogelijk proberen te helpen vanop afstand.

Hoe neem ik deel aan een workshop via Zoom?

Als je een Zoom-uitnodiging krijgt van e-mail, zal je volgende link zien “Join Zoom meeting“. Klik op de link, en je zal gevraagd worden om Zoom te downloaden. Ga akkoord om Zoom te downloaden. Klik vervolgens op het zip-bestand dat gedownload werd en volg de installatieprocedure. Als je via je smartphone volgt, zal je apparaat eerst vragen om de applicatie Zoom te installeren. Eens de applicatie geopend is, geef je het meeting ID in dat je gekregen hebt. Zo kan je deelnemen. Je zal meerdere keren de vraag krijgen om toestemming te geven om toegang te krijgen tot de webcam en de micro.

Als de workshop nog niet gestart werd door de animator, krijg je volgend bericht “Waiting for the host to start the meeting“. Zodra de workshop gestart is, verschijnt er een scherm en kan je jouw audio en video koppelen. Om je audio te koppelen, klik je op “Join with computer audio”. Dit verschijnt automatisch zodra je Zoom gestart hebt. Om je video te koppelen, klik je op het camera-icoon dat links beneden in de binnenhoek van je Zoommeetingscherm staat.

Klik hier voor een video uitleg.