BrailleClubs

Blinde of slechtziende personen hebben vaak behoefte aan het ontmoeten van personen die hun visuele handicap begrijpen en gelijkaardige ervaringen kunnen delen. De BrailleClubs stellen hen in de mogelijkheid lotgenoten te ontmoeten, verhalen en ervaringen uit te wisselen, of aan activiteiten deel te nemen.

Twee senioren vermaken zich tijdens een BrailleClub.

In de BrailleClubs worden hen tal van knutseltechnieken aangeleerd waarmee ze decoratieve voorwerpen maken. Zo leren ze o.a. macramé te vlechten, volgen ze lessen in schilderen op zijde, maken ze kantwerk en leren ze boetseren, of ze hebben gewoon plezier door het spelen van gezelschapsspelletjes met elkaar. De deelnemers hebben plezier en steken elkaar een hart onder de riem. Ze delen hun ervaringen met elkaar en bieden mogelijke oplossingen aan de anderen over de problemen die zij zelf ook hebben ondervonden.

Marie-Josée : Ik ben altijd zeer ongeduldig om naar de BrailleClub te gaan. Het is er altijd heel gezellig en het gaat er zeer gemoedelijk aan toe. Aangezien wij allemaal met een visueel probleem te maken hebben, begrijpen we elkaar zeer goed en kan iedereen op zijn eigen tempo handelen. Ik heb er echte vrienden gevonden.