Homepage


Voorinschrijving 20km van Brussel

Twee lopers in de ploeg van de Brailleliga

Loopt u zich reeds warm voor de 20km van Brussel 2018?! Schrijf u dan nu al in voor onze ploeg! Klik op de link hieronder, vul uw naam, voornaam en e-mailadres in en wij zullen u in januari contacteren van zodra langs onze kant alles klaar is!

Bestel uw gids over slechtziendheid

Foto van de gratis gids 'Leven met slechtziendheid, 't is mogelijk'. Er staat een oudere dame op die haar krant leest met behulp van een leesloep.

Deze gids is bestemd voor iedereen die te kampen krijgt met slechtziendheid. Ze bevat essentiële informatie om alledaagse taken gemakkelijker te maken: verzorging, boodschappen doen, administratieve taken, verplaatsingen, …

Bestel de gids gratis

Nieuws

Betaling tegemoetkomingen hulp aan bejaarden in Vlaanderen

18 Oktober 2017

Behandelt u regelmatig THAB-dossiers voor wie in Vlaanderen woont? Dan weet u ongetwijfeld dat de bevoegdheid hiervoor sinds januari 2017 werd overgedragen aan de Vlaamse Sociale Bescherming, waardoor de zorgkassen het eerste contactpunt worden voor vragen over uw THAB-dossiers. De FOD Sociale zekerheid is in deze dossiers enkel nog bevoegd voor de erkenning van de handicap (medisch luik).

Week van de Mobiliteit 2017

16 September 2017
*

Nog tot 22 september is het Week van de Mobiliteit! Je veilig buitenshuis kunnen verplaatsen is voor blinde en slechtziende mensen erg belangrijk. Wat kan jij doen om het hen gemakkelijker te maken? Ontdek het in ons artikel. 

Alle nieuws

Agenda

Uitstap regio Geel

01 dec

Voor wie? Leden van de Brailleliga uit regio Geel

Uitstap regio Geel: programma te bepalen

Volledige agenda