Wat doen we met de opbrengst?

Door aan onze Tombola deel te nemen, steunt u onze gratis diensten ten voordele van blinde en slechtziende personen. Dit jaar zullen wij de opbrengst gebruiken om mensen met een visuele beperking te helpen om zich zelfstandig te kunnen verplaatsen in hun dagelijkse leven. 

Voor blinde en zwaar slechtziende personen blijft zich verplaatsen één van de belangrijkste problemen: een brood gaan kopen, naar het werk gaan, de bus nemen… dit mondt vaak uit in een hindernissenparcours! 

Voor deze personen is het zich leren verplaatsen onontbeerlijk. De witte stok en de geleidehond waarover zij kunnen beschikken vormen hierbij een nuttige hulp… op voorwaarde dat ze weten hoe ermee om te gaan!

Al sinds mensenheugenis organiseert de Brailleliga mobiliteitslessen om blinde en slechtziende personen te leren hoe een witte stok te gebruiken of hoe zich te verplaatsen met een geleidehond.Deze veelgevraagde opleiding duurt lang en is moeilijk.

Onze diensten spannen zich heel hard in om deze diensten gratis aan te bieden aan deze personen, maar de middelen hiervoor ontbreken. Door deel te nemen aan onze 63e Tombola, biedt u hen een directe, concrete en nuttige hulp. Bedankt voor uw vrijgevigheid!