Wat doen we met de opbrengst?

Door aan onze Tombola deel te nemen, steunt u onze gratis diensten ten voordele van blinde en slechtziende personen. Dit jaar zullen wij de opbrengst gebruiken om personen met een visuele beperking te helpen bij het uitstippelen van een professioneel traject, en bij het zich succesvol integreren of staande houden op de arbeidsmarkt. 

Voor een blinde of slechtziende persoon kan de zoektocht naar werk een echt huzarenstukje worden. Vaak weigeren werkgevers hen aan te werven, omdat ze veronderstellen dat zij niet zelfstandig kunnen werken. Maar niets is minder waar: mits een opleiding en aangepaste hulpmiddelen bezitten personen met een visuele handicap dezelfde capaciteiten als ziende werknemers.

De Brailleliga helpt dagelijks personen met een visuele beperking bij het uitstippelen van een professioneel traject, en bij het zich succesvol integreren of staande houden op de arbeidsmarkt. Dit doen we via individuele opleidingen, ondersteuning bij het zoeken naar werk, aanpassingen van de werkpost, enzovoort.

Onze diensten doen wat ze kunnen om deze mensen gratis te helpen, maar de middelen ontbreken. Door deel te nemen aan onze 64e Tombola biedt u hen directe, concrete en nuttige steun. Hartelijk bedankt voor uw vrijgevigheid.