Nuttige info

Wat, waar en wanneer?

Op zondag 27 mei 2018 vormen de triomfbogen in het Jubelpark in Brussel opnieuw de startlijn van de grootste loopwedstrijd van het land. Om 10u wordt het startschot gegeven voor 40.000 lopers, die zullen vertrekken in 6 golven. Meer praktische info over de wedstrijd vind je terug op www.20kmdoorbrussel.be.

Zicht op het Jubelpark

Je inschrijven in de ploeg van de Brailleliga is een slimme en nuttige zet, want je bent zeker van een rugnummer, spaart tijd en werk uit, én steunt bovendien blinde en slechtziende kinderen in België op weg naar zelfstandigheid en integratie.

De Brailleliga voorziet voor al haar lopers een gratis katoenen loopsinglet met daarop haar logo op borst- en rugzijde. Deelnemen met onze ploeg betekent dat je je engageert om dit singlet te dragen en onze zichtbaarheid op het terrein te garanderen. Antitranspirerende singlets kunnen de dag zelf aangekocht worden voor €10/stuk.

De dag zelf 

Vanaf 7u30 's morgens onthalen wij al onze deelnemers in een gebouw op wandelafstand van de startlijn, waar je je singlet en rugnummer dient op te halen. Meer info hierover ontvang je in een briefing enkele weken voor de wedstrijd. We kunnen alvast verklappen dat de nodige voorzieningen aanwezig zijn: kleedruimte, lockers en toiletten. Na de wedstrijd wachten we je op met felicitaties, en kan je genieten van een hapje en een drankje! 

Onze speciale aandacht zal die dag uitgaan naar onze Gouden Loper...

Een medewerkster van de Brailleliga deelt al glimlachend stukjes watermeloen uit aan de lopers

Hoe neemt u deel?

1. Schrijf je zo snel mogelijk in!

Dit kan via:

  1. het inschrijvingsformulier op deze website
  2. telefoon op 02 533 33 11 
  3. e-mail naar 20km@braille.be

Welke gegevens hebben wij nodig? 

 • Naam en voornaam
 • Adres
 • Je telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Geboortedatum
 • (eventuele) Resultaten in 2016
 • Je kledingmaat (S, M, L, XL, XXL) 
 • Gewenst soort loopsinglet: 
  • katoen (gratis)
  • antitranspirerend (€10 ter plaatse te betalen)
  • geen, want je hebt thuis nog een braille-singlet van een vorige deelname liggen, en belooft ons hiermee te lopen

2. Valideer je inschrijving met je betaling

Je inschrijving is pas volledig van zodra wij je betaling hebben ontvangen!

Drie betaalmogelijkheden voor individuele lopers:

 1. Basisformule
  €25 inschrijving 20km + €19 steun project blinde kinderen, m.a.w. €44.
   
 2. Formule met fiscaal voordeel
  €25 inschrijving 20km + €40 steun project blinde kinderen, m.a.w. €65.

  Voor elke gift vanaf €40 ontvang je in het 1e trimester van 2018 een fiscaal attest waardoor je, binnen de beperkingen en voorwaarden die door de wetgever werden opgesteld, 45% van je gift kan recupereren. Zo zal je gift van €40 je uiteindelijk maar €22 hebben gekost!
   
 3. Word onze Gouden Loper!
  Stort het basisbedrag (€25 voor inschrijving + een gift van €19) en draag een extra steentje bij door je te laten sponsoren door vrienden en familie. De loper die het hoogste sponsorbedrag inzamelt krijgt de titel van “Gouden Loper”. 

  Ontdek hier alles over de Gouden Loper (betalingsmodaliteiten, wat je ervoor terug krijgt, evenals gouden tips die je zullen helpen bij het in de wacht slepen van de titel!).

Betaalgegevens bij deelname (voor de loper)

Stort het inschrijvingsbedrag + je gift op volgend rekeningnummer:  

 • Rekeningnummer: IBAN BE16 0000 0778 6874  –  BIC: BPOTBEB1 
 • Vermelding: “INS 20km + naam + voornaam”. 
Opgelet! Als je na betaling beslist om niet meer deel te nemen met de 20 km, betaalt de Brailleliga je het overgeschreven bedrag niet meer terug. Het staat je evenwel vrij om zelf een loper te vinden die je rugnummer kan overnemen - deze administratieve aanpassing kost €10. 

Fantastisch! Ik schrijf me in!

Begeleid een blinde loper

Ben je bovenop je deelname in onze ploeg ook bereid om een blind of slechtziend persoon te gidsen (dit betekent gedurende enkele weken op geregelde tijdstippen samen kunnen trainen), dan vernemen wij dit graag! Indien wij een aanvraag krijgen door een loper met een visuele handicap die in jouw buurt woont en nog op zoek is naar een gids, dan kan het zijn dat wij hiervoor contact met je opnemen. Wij voorzien je op dat moment van de nodige tips & tricks opdat jullie als duo kunnen slagen in jullie missie!

Belangrijk: de inschrijvingskosten voor blinde en slechtziende personen en hun gids worden door de Brailleliga ten laste genomen. Schrijf je dus snel in, en indien je later instemt om iemand te gidsen, storten wij je inschrijvingsgeld terug.

Een blinde man neemt, samen met zijn gids, deel aan de 20 km door Brussel.

Je loopt niet mee maar wil wel helpen?

Kom supporteren of help bij de voorbereiding!

Ook hulp op de dag zelf is meer dan welkom! We hebben vrijwilligers nodig om langs de zijlijn te supporteren voor onze lopers, om mee te helpen bij de voorbereiding van de locatie, fruit te snijden en uit te delen, rugnummers en t-shirts uit te delen, enz. 

Zin om mee te helpen? Stuur vlug een e-mail naar rebecca.leveque@braille.be of bel naar 02 533 33 35!

Doe een gift

Je vindt 20km net iets teveel van het goede, maar wil wel een loper helpen bij het behalen van de titel Gouden Loper, of het project ten voordele van blinde kinderen steunen met een gift? 

Voor elke gift vanaf €40 ontvang je in het 1e trimester van 2018 een fiscaal attest waardoor je, binnen de beperkingen en voorwaarden die door de wetgever werden opgesteld, 45% van je gift kan recupereren.

Betaalgegevens bij niet-deelname (giften) 

(Opgelet! Dit is een ander rekeningnummer dan in geval van deelname aan de wedstrijd!)

Stort een bedrag naar keuze op rekeningnummer: 

 • IBAN BE11 0000 0000 4848 - BIC: BPOTBEB1 

Met als vermelding: 

 • “GIFT 20km + naam + voornaam loper” indien je een specifieke loper wenst te sponsoren.
 • “GIFT 20km" indien je enkel het project wenst te steunen.