Eerbetoon van koningin Mathilde aan de Brailleliga

Portret van koningin Mathilde.

In maart 2015 verleende koningin Mathilde haar Hoge Bescherming aan de Brailleliga. Een koninklijk gebaar dat ons diep raakt omdat het getuigt van een bijzondere erkenning voor het werk van onze vereniging.

Sinds de oprichting in 1920 beleefde de Brailleliga heel wat onvergetelijke momenten. De steunbetuigingen van de koninklijke familie behoren uiteraard tot onze beste herinneringen! 

Koningin Mathilde bezoekt het BrailleMuseum in 2009. 

Een onvergetelijk moment was het bezoek, in 2009, van prinses Mathilde - inmiddels koningin - aan het BrailleMuseum, naar aanleiding van de viering van de tweehonderdste verjaardag van de geboorte van Louis Braille. Het viel alle aanwezigen toen op hoeveel belangstelling prinses Mathilde toonde. Elk van hen blikt vandaag nog steeds met een brede glimlach op die dag terug.

Koningin Mathilde leest voor aan kinderen met een visuele handicap. Prinses Mathilde bracht ons sindsdien nog enkele bezoekjes, zoals tijdens de BrailleDay. Tijdens de voorleessessie kreeg ze die dag de onverdeelde aandacht van de blinde en slechtziende kinderen. De prinses las later in onze studio ook nog een kinderboek in. 

Bezoek van koningin Elisabeth in maart 1951. 

Bezoek van koningin Fabiola in maart 1970.

Als we teruggaan in de tijd, stellen we vast dat koningin Elisabeth, in 1953, als eerste haar Hoge Bescherming aan de Brailleliga schonk. Daar was de vereniging en de Belgische gemeenschap van personen met een visuele beperking bijzonder vereerd mee. Koningin Fabiola verleende in 1966 haar Hoge Bescherming aan de Brailleliga, en bleef de vereniging tot haar recente dood steunen. 

Portret van koningin Mathilde.

Vandaag zet koningin Mathilde die traditie dus voort. Haar Hoge Bescherming is een zeer mooi duwtje in de rug om ons werk te blijven verderzetten. Het dag na dag bijstaan van meer dan 13.000 personen met een visuele beperking in heel België is immers een opdracht waar de Brailleliga zich met erg veel toewijding op toelegt. We zijn trots op de weg die we in de loop van onze bijna honderdjarige geschiedenis hebben afgelegd. Met de steun van koningin Mathilde voelt de Brailleliga zich nog meer gesterkt. We zien haar steun als een erkenning voor ons werk en als een bron van motivatie om het nog beter te doen. 

Dankuwel, Majesteit!

Opgelet, indien u een schermuitleesprogramma gebruikt bij het bezoeken van deze website, zullen de volgende modules niet volledig toegankelijk zijn. Zij staan toe om deze pagina te delen op Facebook, Twitter of Google+.